Opdracht van 19 miljoen euro – 240 kilometer archiefstelling

Grootste opdracht op het gebied van archiefinrichting uit de geschiedenis

Zambelli GmbH, leverancier van UniCompact, heeft de Europese Aanbesteding gewonnen voor de levering van electrisch verrijdbare archiefstellingen aan de Staatsbibliotheek Berlijn.

De opdracht betreft de levering van 240 kilometer legbord, verdeeld over 3200 electrisch verrijdbare rolwagens en omvat een aanneemsom van ca. 19 miljoen Euro.

Als gevolg van deze opdracht, welke is gebaseerd op het zogenaamde middenpostensysteem, zullen van februari 2010 tot en met september 2011 in totaal 500 vrachtwagens met materiaal richting Berlijn rijden.

Bevestiging dat onze archiefstellingen van topkwaliteit zijn

Voor verkoopleider Christian Escherich van Zambelli is de monsterklus een nieuwe bevestiging dat de keuze voor een kwalitatief hoogwaardig electrisch aandrijfsysteem zijn vruchten zal afwerpen.

We hebben gekozen voor een kwalitatief goed ontwerp van de aandrijving met gebruikmaking van de beste componenten en anderzijds voor een aantal intelligente oplossingen die de gebruiker van onze archiefstellingen in staat stelt op een ergonomische manier efficienter te werken en tijdswinst te boeken bij het plaatsen en raadplegen van archiefstukken.”

Goede vooruitzichten voor Zambelli

Met deze opdracht zijn de vooruitzichten voor de komende jaren alleen maar gunstiger geworden. Naast genoemde opdracht heeft Zambelli tevens de grote opdracht gekregen voor de levering van archiefstellingen aan het staatsarchief van Montpellier in Frankrijk. Verder verloopt de integratie van de overgenomen fabrikant Ronniger goed hetgeen op korte termijn zal resulteren in aanvullingen op het bestaande productenpalet op het gebied van bibliotheekinrichting.