Verrijdbare stellingen

Meer dan 2000 legborden

Liggende grote prentendozen veilig opgeborgen in groot formaat kasten

Groot formaat berging

Liggende grote prentendozen veilig opgeborgen

Ergonomische handwielen

Ergonomische handwielen

Met een modern design

Centrale vergrendeling verrijdbaar archief

Vergrendeling

Centrale vergrendeling van 8 secties

Depotinrichting

Over het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen. Gaan je kinderen ‘aan het werk’ op het kindererf of toch liever spelen op het mooie Zaanse plein? Worden het poffertjes met poedersuiker, stevige huisgemaakte soep, of toch die verse krentenbol van de bakker? En hoe reizen we vandaag? Pak de historische tram of wandel door de tijd. Lees meer over dit unieke museum op de website van het Nederlands Openluchtmuseum . Scheeres/UniCompact mocht de depotinrichting voor dit prachtige museum verzorgen

De Opgave

Het Nederlands openluchtmuseum vertelt de verhalen uit het verleden op een visuele manier. Iedereen kent de historische gebouwen waar je rond kunt lopen en kunt zien hoe het leven was in de Nederlandse geschiedenis.

Die verhalen, die geschiedenis, is gestoeld op een gedocumenteerde historie. Het Openluchtmuseum beschikt over een uitgebreide collectie kaarten, tekeningen en teksten. Die collectie werd en wordt bewaard in het hoofdgebouw in Arnhem, en voor die groeiende collectie zocht het Openluchtmuseum een compacte en goede depotinrichting waar de volledige collectie met ruimte naar de toekomst,  kon worden opgeslagen.

Het Resultaat

Op basis van een uitgebreid programma van eisen is diverse fabrikanten gevraagd met voorstellen te komen. Scheeres/UniCompact kwam als aantrekkelijkste partner uit de bus, en de afgelopen weken is er hard gewerkt aan de realisatie van deze depotinrichting met verrijdbare archiefstellingen, in combinatie met kasten voor liggende berging van groot formaat prenten en tekeningen.

70% van de inrichting van de verrijdbare stellingen is ingericht voor archivering op standaardmaten (ook hier zien we de Amsterdamse doos veelvuldig terug). ca. 30% van het depot is ingericht als maatwerk. Op basis van de indeling door de klant zijn de legborden in  ieder rekdeel op maat geplaatst. Rekdeel A is uitgevoerd met een andere indeling dan rekdeel B, die weer een andere indeling heeft dan rekdeel C.

Daarnaast zijn alle legborden standaard geschikt voor het inhangen van laterale hangmappen met een spoorbreedte van 330 mm (de zogenaamde A4-hangmappen). Ook alle benodigde hangmappen zijn vanzelfsprekend door UniCompact geleverd.

Balance Aluminium vloer

De Depotinrichting is uitgevoerd conform de eisen zoals die zijn gesteld in de regeling bouw en inrichting van archiefruimten en archiefbewaarplaatsen. Onderdeel van die regeling is dat onderdelen van de depotinrichting niet mogen bijdragen aan brandvoortplanting en geen emissie mogen hebben. De door ons toegepaste aluminium vloer voldoet 100% aan deze eisen.

Groot formaat liggende berging

Ten behoeve van de berging van liggende prentendozen met grote formaten hebben we een aantal secties van de, door ons in samenwerking met het Nationaal Archief ontwikkelde, grootformaatkast geplaatst. Door de afwijkende rastering en de terugliggende legborden ontstaat een geoptimaliseerde indeling voor grote dunnen prentendozen, die nog steeds eenvoudig uit de stelling te nemen zijn. De (rode) diepere legborden voorkomen dat medewerkers per ongeluk tegen de dozen stoten.

De diepte van deze stelling bedraagt 1000 mm, de vrije ruimte tussen de legborden 52 mm en de netto breedte 1250 mm

De Kengetallen

  • Meer dan 2000 strekkende meter legbord in verrijdbare stellingen
  • Prachtige blauwe sierwanden
  • 81 vakken voor groot formaat dozenberging
  • 8 afsluitbare secties met centrale vergrendelingen in de sierwanden geïntegreerd
  • Toepassing Balance emissievrije alumium vloer

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055-3689549 of gebruik het contactformulier.

CONTACT
Nederlands Openluchtmuseum
Opdrachtgever: Nederlands Openluchtmuseum
Oplevering: 22 November 2017
Services: Depotinrichting