Museum Het Valkhof

gevestigd in een prachtig pand in Nijmegen

Museumdepot het Valkhof

Lades met flexibele vakverdeling op telescoopgeleiding

Flexibele kasten

Vrij in te richten en met afsluitbare schuifdeuren

Verrijdbare museumopslag

Precies maatgemaakt voor maximale efficiency

Afsluitbare verrijdbare stelling

Met verlaagd deel in het midden in verband met hoogtebeperking

Museale opslag bij Museum het Valkhof

Over het museum

Museum Het Valkhof is een museum in Nijmegen, in de Nederlandse provincie Gelderland. Dit museum bestaat sinds 1999 en is ontstaan uit het samengaan van het Museum G.M. Kam voor archeologie en de Commanderie van St. Jan voor oude en moderne kunst. De collectie van het museum omvat een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie en een bijzondere collectie moderne kunst. In november 2008 werd de statutaire naam van het museum gewijzigd in Stichting Museum Het Valkhof-Kam

Museum Het Valkhof staat aan het Kelfkensbos, aan de rand van het park Valkhof. Ooit lag hier een Romeins legerkamp, later liet keizer Karel de Grote er zijn palts (paleis) bouwen. Het huidige gebouw is ontworpen door Ben van Berkel en werd op 14 september 1999 geopend door koningin Beatrix.

De strakke lijnen en heldere kleuren van het gebouw contrasteren sterk met het park waarin het gelegen is.  De architect koos voor een centrale trappartij, waarvan de onderkant al op het voorplein begint.

Lees verder op Wikipedia

De Opgave

Het depot van het museum aan de Kamstraat vroeg om een efficiëntere indeling om de toekomstige groei van de collectie te kunnen huisvesten. Deze groei betreft een verscheidenheid aan collectie-items in verschillende formaten, gewichten en soorten. Dit vroeg om een flexibele indeling van het depot, waarbij aandacht geschonken wordt aan veilige opslag.

Op basis van de wensen van het museum heeft UniCompact voor drie verschillende locaties binnen het historische depot een geoptimaliseerd inrichtingsvoorstel gemaakt. Na vergelijking op kwaliteit van het voorstel, de gedachte achter de inrichting en de prijs is UniCompact geselecteerd voor de uitvoering.

Het Resultaat

Binnen enkele weken is het nieuw ingerichte depot geopend door museum Het Valkhof in Nijmegen. De ruimte is ingedeeld met vaste- en verrijdbare rekken. Aanvullend is gebruik gemaakt van:

  • Open staanders voor goede luchtcirculatie.
  • Gesloten staanders in combinatie met achterwanden en vleugeldeuren. om afsluitbare secties in het depot te creëren.
  • Centrale vergrendeling op enkelzijdige rolwagens om afsluitbare blokken te creëren in het verrijdbaar archief.
  • 100% uittrekbare lades op telescoopgeleidingen. De lades zijn voorzien van een flexibel in te delen vakverdeling.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055-3689549 of gebruik het contactformulier.

CONTACT
Opdrachtgever: Museum het Valkhof
Oplevering: Oplevering 2013
Services: Museumopslag in verrijdbare en statische stellingen

Plaats een reactie op dit artikel