TNT Green Office kiest archiefstellingen Unicompact

TNT is ambitieus en investeert in duurzaamheid. De bekende logistieke organisatie heeft zich ten doel gesteld om al haar transportmiddelen, kantoren en logistieke centra tenminste CO2-neutraal te laten opereren. Hiertoe zijn al diverse stappen gezet, met onder andere een zeer milieuvriendelijk logistiek centrum in Veenendaal

Nieuw hoofdkantoor in Hoofddorp

Een volgende stap is het nieuwe hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp waarvan de bouw door bouwonderneming Boele en van Eesteren in 2009 is gestart.

Voor het constant monitoren van de duurzaamheid worden 2 meetmethoden gebruikt. De zogenaamde Greencalc-methode waarbij een MIG-waarde van minimaal 1000 wordt nagestreefd (ter indicatie: De normindex voor 2007 bedroeg 163-197, label D en de hoogst haalbare norm A geeft vereist een score van minimaal 234.

De andere gehanteerde methode betreft de Leed-methode met Platinium als hoogst haalbare certificaat. Het zal niet verbazen dat dit gebouw het Platinum-certificaat zal dragen bij oplevering.

Archiefstellingen van Unicompact

Vanwege de stringente eisen die aan iedere leverancier gesteld worden op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn we erg trots dat TNT heeft besloten Scheeres/Unicompact als leverancier te selecteren voor levering van de benodigde archiefstellingen.

De te leveren stellingen zijn vrijwel volledig recyclebaar en voldoen in combinatie met de Balance aluminiumvloer aan alle eisen die TNT stelt.

Levering zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

afbeeldingen in de header: Boele & van Eesteren (www.boele.nl)

Update 2011 – TNT publiceerde onderstaande video over hun nieuwe kantoor