Branche Oplossingen voor Overheid

Archiefoplossingen voor de overheid

In Nederland is de archiefvorming vanuit de overheid helder geregeld. Stadsarchieven, Regionale archieven, Overheidsarchieven en de archieven van Semi-Overheid werken over het algemeen met duidelijke selectielijsten en hebben de opslag van de papieren archieven goed geregeld. Een groot deel van deze archieven bevindt zich in archiefstellingen van UniCompact. Of dit nu de archieven zijn in het Nationaal Archief in Den Haag (Meer dan 100 km verrijdbare stellingen), of de centrale archieven van de Belastingdienst (meer dan 150 km verrijdbare stellingen).

Regeling bouw en inrichting van archiefruimten en archiefbewaardplaatsen

In veel gevallen is de regeling ‘Bouw en inrichting Archiefruimten en Archiefbewaarplaatsen’ van toepassing verklaard op de opslag van archiefstukken die de overheid bezit en produceert. Deze regeling stelt specifieke eisen aan de manier waarop archief wordt bewaard. Niet alleen met betrekking tot de ruimte zelf voor wat betreft bijvoorbeeld brandwerendheid van de wanden, type te gebruiken vloeren, en de beveiliging, maar ook voor de inrichting van deze ruimte. (Denk bijvoorbeeld aan gebruik van stellingen met open jukken, teneinde luchtcirculatie mogelijk te maken.)

UniCompact producten voldoen aan alle eisen en wensen die vanuit de eerder genoemde regeling voorgeschreven kunnen worden. Daarnaast is UniCompact met haar jarenlange ervaring binnen de Overheid uitstekend in staat een gedetailleerd inrichtingsplan te maken dat de toets van iedere archiefinspecteur probleemloos doorstaat. Of dit nu de vrije afstanden tussen stellingen, wanden en plafonds betreft, of de afwerking van de legborden en staanders: Wij weten wat kan en wat niet kan, en kunnen u hierin goed adviseren.

Meer weten? Bekijk onze producten, lees onze kennisartikelen, of neem contact met ons op via 055-3689549

Voor iedere archiefvraag hebben wij een passende oplossing

Producten

Nieuws

Referenties

Kennisbank

Meer weten over branche oplossingen voor Overheid?

Vul onderstaande formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.