Uittrekbare Schilderijrekken

Uittrekbare schilderijrekken

Uittrekbare Schilderijrekken

Uittrekbare schilderijrekken

Staand op de vloer of hangend aan het plafond

De meest bekende manier voor het inrichten van een schilderijendepot is door middel van uittrekbare schilderijrekken. De voordelen zijn dan ook helder: Een compact manier van opslag, die geen onnodige beweging veroorzaakt. Alleen het rek met het gewenste schilderij hoeft te worden verreden. De schilderijrekken kunnen in vele uitvoeringen geleverd worden door UniCompact, waarbij we de meest voorkomende vormen van uittrekbare schilderijrekken hier tonen.

Plafondgeleide uittrekbare schilderijrekkenPlafondgeleiding

De gaaswanden worden gemonteerd aan geleiderails die tegen het plafond gemonteerd is. Het voordeel hiervan is dat er geen geleiderails over de vloer lopen die storend kunnen zijn bij intern transport door dezelfde gang. Voor de uitvoering van de geleiderails zijn diverse varianten beschikbaar, afhankelijk van de afmetingen, gewichten en lengtes van de gaaswanden die zijn ingehangen.Een depotruimte kan doorgaans voor 2/3e deel gevuld worden met gaaswanden waarbij de onderlinge afstand instelbaar is op basis van bijvoorbeeld lijstdiktes en gewenste ventilatie. Een ander aandachtspunt waar wij standaard naar kijken is de achteraanslag. Een geveerd soft-stop sluiting van uw gaaswanden voorkomt onnodige beschadigingen.

Bodemgevoerde uittrekbare schilderijrekkenVloergeleide schilderijrekken

Het komt voor de montage aan het plafond niet mogelijk is. Bijvoorbeeld indien er nog asbest in het plafond aanwezig is, of het draagvermogen van het plafond onbekend is. Dit komt vaker voor dan u denkt. Een goed alternatief is dan de vloergeleiding. Bovengeleiding vindt plaats door een ombouw om de schilderijrekken te plaatsen, terwijl de ondergeleiding over geleiderails gaat. De hoger gelegen rails is ingebed in een zwevende emissievrije vloer, zoals bijvoorbeeld onze Balance emissievrije vloer.

Specificaties uittrekbare schilderijrekken

 • Volledig gepoedercoat met duurzame coating
 • Maaswijdte van het gaas 50 x 50 of 100 x 100 mm met draaddiktes 3 of 4 mm
 • Geen losse gaaspennen waardoor beschadigingen voorkomen worden
 • Altijd maatgemaakt waardoor de ideale inrichting in uw depot wordt gerealiseerd
 • Zeer veel accessoires beschikbaar
  • haken
  • legborden
  • dubbele haken
  • afsluitbaarheid
  • houders voor rollen en kokers

Meer informatie over deze bijzondere oplossingen? Neem dan contact met ons op op 055-689549

Meer weten over dit product?

Wilt u meer weten over Unicompact of haar producten en diensten? Wij zijn u graag van dienst. Neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.  Plaats een reactie op dit artikel