Brandwerende museumopslag

Exponatec in Keulen – Brandwerende museumopslag van Infiniti Concept

Exponatec, de in Europa leidende beurs op het gebied van museuminrichting, -communicatie, conservering en restauratie is gisteren van start gegaan in Keulen. De beurs is hét moment bij uitstek om een nieuwe naam in de depotinrichting te presenteren: Infiniti Concept. Infiniti Concept is een joint venture van twee ondernemingen die hun sporen in de branche ruimschoots verdiend hebben: Zambelli Metalltechnik GmbH uit Duitsland en het Zwitserse Kern Studer.

De beide ondernemingen vonden elkaar afgelopen jaar in het streven museuminrichting te innoveren en naar een nog hoger plan te brengen. De standaard productprogramma´s sluiten al prima op elkaar aan, en de gezamenlijke inspanningen hebben nu al tot enkele bijzonder interessante innovaties geleid.

Als exclusief BeNeLux partner van Zambelli, en nu ook Infiniti Concept, is UniCompact in Nederland actief.

De belangrijkste, en inmiddels gepatenteerde, innovatie tonen we u hieronder.

Automatisch beveiligde brandwerende museumopslag

Stel: U heeft waardevolle museumstukken die al dan niet langere tijd in uw depot doorbrengen. Die wilt u natuurlijk beveiligd hebben tegen brand en daar neemt u uw maatregelen voor. Over het algemeen zijn dat sprinkleroplossingen, of andere vormen van blussers. Zogenaamde actieve blusmiddelen.

Hoe zou het zijn als uw museumstukken in toegankelijke verrijdbare stellingen worden bewaard, die bij een brandalarm automatisch samenrijden tot een gesloten kluis die 60 minuten brandwerend is? Passieve beveiliging die geen schade aan uw museumstukken oplevert, maar ze wel beschermt.

Dat kan nu met de IC FireCut brandwerende museumopslag van Infiniti Concept.

Brandwerende museumopslag
Brandwerende museumopslag| IC FireCut van Infiniti Concept

Hoe werkt het systeem van brandwerende museumopslag?

De basis vormt het al jarenlang bekende electrisch verrijdbare archiefsysteem van Zambelli. Geen 230V maar voeding via een 10V aansluiting. De installatie, met intelligente electronica, is gekoppeld aan het brandmeldsysteem van uw organisatie. Bij een brandmelding, verrijden alle stellingen automatisch en vormen een gesloten blok. Dit blok is standaard rondom voorzien van brandwerend materiaal. Zowel aan de onderzijde, de bovenzijde, voor, achter, links en rechts. Alle mogelijke openingen tussen de rolwagens zijn tevens afgeschermd op een innovatieve manier. De verhoogde vloer is de bekende Balance Aluminiumvloer die door UniCompact in eigen huis is ontwikkeld en al eerder is toegepast bij Stadsarchief Rotterdam, Het Nationaal Archief en het Openlucht Museum in Arnhem

Op deze manier onstaat binnen enkele seconden na brandmelding een afgesloten geheel dat 60 minuten brandwerend is, en waarin uw waardevolle stukken op een veilige manier bewaard worden. Geen water. Geen blusgas. Geen poeder.

Meer weten? Neem contact met ons op. Bel 055-3689549 of mail naar info@unicompact.nl