Radboud Universiteit UniCompact verrijdbare stellingen
UniCompact verrijdbare stellingen
UniCompact verrijdbare stellingen
UniCompact verrijdbare stellingen
UniCompact verrijdbare stellingen

Radboud Universiteit verrijdbare stellingen

Over Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoeksuniversiteit. Samen met Radboudumc scheppen ze een intellectueel klimaat dat de medewerkers en studenten inspireert en uitdaagt. Zo kunnen de prestaties worden geleverd die de wetenschap verder brengen en de samenleving ten goede komen.

De Radboud Universiteit daagt haar studenten uit actief te participeren in de academische gemeenschap. Men wordt opgeleid tot kritische en geëngageerde academici. Academici die met visie op wetenschap en maatschappij verantwoordelijke posities in een steeds internationaler wordende samenleving willen innemen.

De wetenschappelijke staf heeft een internationale samenstelling. En een groot deel van de studenten heeft een aantal maanden aan een universiteit in het buitenland gestudeerd.

De Opgave

Het uitgangspunt van Radboud Universiteit leek in dit geval eenvoudig. In gebruik is de Amsterdamse Archiefdoos met de afmetingen H265 x B120 x D395 mm.. Hiervan dienen er zoveel mogelijk opgeslagen te worden in die ene archiefruimte welke beschikbaar is. Punt.

Maar de bestaande situatie voegde er nog enkele, niet geheel onbelangrijke, uitgangspunten aan toe. Grote kolommen aan de zijkant van de ruimte en een grote metalen kolommenconstructie in het midden van de ruimte. Tevens is er aan de achterzijde van de archiefruimte een luchtbehandeling systeem aanwezig. Dit alles kan een optimale benutting van de ruimte in de weg staan.  Daarnaast is er in het verleden wateroverlast geweest en liepen de lichtlijnen in een bepaalde richting. Over de juiste vloer en juiste lichtinval tussen de stellingen moest ook nagedacht worden.

Deze aanvullende informatie veranderde het antwoord op de, in eerste instantie eenvoudige, vraag. Het werd een UniCompact maatwerkoplossing.

Het Resultaat

Door creatief om te gaan met de kolommenconstructie zijn deze vanaf de voorzijde van het archief aan het oog onttrokken. Ze zijn als het ware door onze verrijdbare archiefstellingen opgenomen in het grote geheel.

Capaciteit

Om de meest maximale capaciteit te realiseren hebben wij gebruik gemaakt van 2 formaten legborden. Uitgangspunt is de archiefdoos met een breedte van 120 mm. Met 8 dozen naast elkaar kom je op een breedte van 960 mm. + 10 mm. schuifruimte, maakt 970 mm. Dit is de netto afmeting van een legbord met een bruto maat van 1.000 mm. Met 10 dozen naast elkaar kom je op een maat uit van 1.200 mm.. Plus 10 mm. schuifruimte geeft dit een netto breedte van 1.210 mm. En dit is weer de nettomaat van een legbord van bruto 1.240 mm.

Rondom de luchtbehandeling aan de achterzijde hebben wij de hoogte van onze verrijdbare stellingen laten variëren. Dit zodat er zo min mogelijk capaciteit verloren gaat.

Lucht en licht

Om de luchtcirculatie niet te belemmeren is er gebruik gemaakt van open jukken. Door het toepassen van open staanders is er ook luchtcirculatie tussen de stellingen. Mocht er stof aanwezig zijn dan wordt dit middels luchtcirculatie richting de filters afgevoerd. Stof zal dus nooit per sectie achterblijven tussen de archiefstukken. Dit is een zeer groot voordeel van ons UniCompact Maxitheek 30 systeem!

De totale hoogte van onze UniCompact verrijdbare stellingen blijft ca. 300 mm. onder de aanwezige lichtlijnen. Zo kan er voldoende licht tussen de stellingen komen. De rails loopt evenwijdig aan de lijnen van de verlichting en onze verrijdbare stellingen staan hiermee haaks op de verlichting. Zo ontstaat er nergens in het gangpad schaduw.

Balance emissievrije vloer

Het toepassen van een spaanderplaat vloer bij kans op wateroverlast is niet wenselijk. Met onze Balance emissievrije vloer hebben we dit probleem getackeld. Onze vloer is geanodiseerd in buitenkwaliteit en uitermate geschikt voor ruimtes waar overlast door water kan plaatsvinden.

Daarnaast is onze vloer eenvoudig te demonteren zonder dat hiervoor het hele archief verhuisd en elders opgeslagen moet worden. De vloerdelen kunnen eenvoudig gedemonteerd worden en de ruimte onder het archief kan daarna gedroogd worden. Vanaf de vloer tot aan de eerste archiefdozen is een ruimte van ruim 220 mm. De kans dat de dozen nat worden is hiermee vrijwel uitgesloten!

Afwerking

Tenslotte is het geheel aan de voorzijde afgewerkt met zichtwanden en etikethouders welke in één van de 10 standaard kleuren zijn geëpoxeerd.

Het blijft mooi om te zien hoe we van een compleet lege ruimte middels onze verrijdbare stellingen een optimaal ingerichte en bruikbare archiefruimte kunnen maken!

De Kengetallen

1.798 strekkende meter opbergcapaciteit geschikt voor 14.454 Amsterdamse Archiefdozen.

De Radboud Universiteit zal in de komende decennia veel plezier beleven aan deze inrichting. Een eindresultaat op trots op te zijn!

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055-3689549 of gebruik het contactformulier.

CONTACT